fethiye-kelebekler-vadisi-cover-tinified

KELEBEKLER VADİSİ

Türkiye’nin tanıtımı dendiğinde akla gelen ilk resim Ölüdeniz‘dir. Fethiye çevresinin en çarpıcı yerlerinden birisi olan Kelebekler Vadisi, Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz sınırlarında kalan bir cennet alanıdır.

Boyu 350 metreyi bulan sarp kayalıklarla çevrili vadi, 80’den fazla kelebek çeşidine ev sahipliği yapar. Kelebeklerin fazla olmasından dolayı Kelebekler Vadisi ismini alan koy, özellikle deniz tarafından bakıldığında hayranlık uyandıracak doğal bir yapıya sahiptir.

1995 yılında 1. derece doğal SİT alanı ilan edilen vadide yetmişten fazla kelebek türü yaşıyor. Vadide yaşayan Kaplan kelebekleri cinsi dünyanın farklı bölgelerinde de görülse de koloniler halinde dolaştıkları tek yer Kelebekler Vadisidir.

fethiye-merkez-cover-tinified

FETHİYE

Fethiye, Muğla ilinin 13 ilçesinden birisi ve ilçenin yönetim merkezi olan şehir.
Kentin eski adı Meğri'dir.

Bu adın, Rumların "uzak diyar" anlamına gelen Makri adlandırmasından türediği düşünülmektedir.
Özellikle turizim açısından gelişmiştir. 2014 yılındaki nüfusu 140.509'dur.

Muğla'nın en büyük ilçesi ve Muğla merkez de dahil olmak üzere en büyük yüzölçümüne ve yerleşim alanına sahip ilçedir.

Nüfus yoğunluğu açısından da Muğla merkez ve diğer ilçelerden büyüktür.
fethiye-oludeniz-cover-tinified

ÖLÜDENİZ PLAJI

(Ölüdeniz Plajı - Fethiye 12 km)

Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ölüdeniz kumsalı yüzde seksen iki oyla 2006 yılında Dünya'nın en güzel kumsalı seçilmiştir.

Belde, turizm açısından oldukça gelişmiştir. Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ'da "Uzak Diyar" olarak tanınır, Anadolu'nun güneybatısında yer alan Teke Yarımadası'da bulunur.

Türkiye'de bulunan deniz kulağı (lagün) oluşumlarından biridir.

fethiye-kayakoy-cover-tinified

KAYAKÖY

Fethiye’den Hisarönü’ne çıkınca sağ yönde ilerlerseniz çamların arasından Kayaköy‘e doğru gidersiniz. Kayaköy içinde dolaşırken Çam, nar ve incir ağaçları arasında uzanan dar sokakları, eski taş evler, kiliseleri, şapelleri ve olağanüstü tarihsel manzarasıyla karşılaşacaksınız.

Kurtuluş savaşı öncesinde 3.500 konutlu bir Rum köyü iken, savaş sonrasında yaşanan göçle birlikte boşaltılmıştır. Balkanlardan gelen ve buraya yerleştirilen Türkler, ovayı tercih edince bakımsız kalmıştır.

Çarşı Caddesinden Kayaköy’e giden yolun yakınındaki kalıntıların, Telmessos’daki Apollon Tapınağına ait olduğu sanılmaktadır. Kentin arkasındaki tepede St. John Şövalyelerinden kalan kale kalıntıları bulunmaktadır.